7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Dit zijn de voordelen van een screendoek

Een screendoek heeft als voornaamste doel het weren van de zon. Daarnaast biedt een screen ook vele andere voordelen!

1. Weerbestendig

Een screendoek is zeer weerbestendig. Een regenbui kan namelijk geen kwaad voor het doek! Wij raden u wel aan het screendoek niet al te vaak nat op te rollen. Overigens is het doek van uw screen wel bestand tegen rot en schimmel. Bent u in het bezit van een ritsscreen ofwel zipscreen? Dan is het screendoek in alle standen windvast, waardoor het doek niet kan ‘klapperen’.

2. Energiebesparend

In de winter kunt u profiteren van de isolerende functie van screens. Wanneer u ’s avonds en ’s nachts uw screens uithangt, zult u merken dat de warmte in uw woning behouden blijft.  Kennisinstituut TNO heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen buitenzonwering en het besparen van energie. Hier is uit naar voren gekomen dat woningen tot 12% op hun energiekosten kunnen besparen middels buitenzonwering, waaronder screens!

3. Comfortverhogend

Een screendoek weert nagenoeg 85% van de warmte die op het raam valt! Het doek laat overigens wel licht door, vanwege de enigszins open structuur. Bovendien blijft het koel in uw huis, zonder dat u in het donker hoeft te zitten.

4. Inkijkwerend

Een van de vele voordelen van een screendoek is dat u de zon buitenhoudt, maar wél naar buiten kunt kijken en u nagenoeg geen inkijk heeft. Een screendoek wordt geweven uit glasvezeldraden waardoor het doek enigszins een open structuur heeft.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: