7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonweringdoek voor uw ramen tegen de zon

De zon schijnt en dan is een van de dingen die u zich afvraagt; hoe houd ik de zon én warmte buiten, zodat deze niet door de ramen komt? Zonwerend doek voor uw raam biedt de oplossing. Het is fijn als uw woning enigszins opwarmt door de zon, maar u wilt voorkomen dat de temperatuur onaangenaam wordt. Om zowel warmte als zon te weren, is het aan te raden om zonwerend doek aan de buitenkant van uw raam te plaatsen. Screendoek is hier een voorbeeld van. Screendoek kan in een screen-cassette voor het raam worden geplaatst tegen de zon, maar screendoek kunt u ook zelf bevestigen voor het raam met zeilringen of tourniquets. Over deze mogelijkheid leest u hieronder meer. Ons advies is om altijd zonwerend doek aan de buitenkant te plaatsen. Plaatst u de zonwering binnen? Dan helpt het uiteraard ook, maar dan is de warmte via het glas al binnen gekomen.

Zonnedoek op maat voor uw raam

Als u op zoek bent naar zonwering doek voor uw ramen tegen de zon, dan is een zonnedoek op maat in de vorm van screendoek met zeilringen of tourniquets een oplossing. Screendoek is glasvezeldoek met een PVC coating. Dit type doek is ideaal voor het weren van de zon voor uw raam. Het heeft een openheid van 3%, wat ervoor zorgt dat u gemakkelijk van binnen naar buiten kunt kijken, maar andersom niet. Screendoek kan op maat worden gemaakt, zodat u het gemakkelijk voor ieder raam kunt plaatsen. Het zonnedoek kan worden bevestigd op verschillende manieren, bijvoorbeeld middels zeilringen. Dit zijn ronde ogen die in de hoeken van het doek worden geplaatst. U bekijkt vervolgens zelf hoe u het doek verder bevestigt. Een andere optie is een zonnedoek op maat met tourniquets. Er worden dan eveneens ogen bevestigt in het doek, maar er worden dan ook draaiers meegeleverd zodat u het doek meteen kunt bevestigen. Meer informatie? Lees dan ook zelf zonwering maken voor je ramen.

Type zonwerend doek

Wanneer u op zoek bent naar zonwerend doek voor uw raam, kunnen wij Tibelly screendoek aanbevelen. Zoals aangegeven betreft dit glasvezeldoek, wat naast een zeer lange levensduur ook nog eens circa 85% van het zonlicht filtert. Met keuze uit 40 kleuren, is dit type doek perfect om buiten voor uw raam te bevestigen. Of dit nu in een screen is of met behulp van zelf gekozen bevestigingsmateriaal. Doordat ieder doek op maat kan worden gemaakt, biedt het nagenoeg voor alle ramen een oplossing. U heeft de keuze uit screendoek met een openheid van 3% of verduisterend screendoek, zodat u zelf de keuze heeft of er helemaal geen licht door het doek mag komen of dat dit wel gewenst is.

  • Volg onze socials: