7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Verduisterend screendoek

Verduisterende screendoeken passen in het rijtje producten die een ruimte compleet donker kunnen maken. Rolluiken hebben bijvoorbeeld ook als doel het verduisteren van een hele ruimte, alleen zijn die vaak een stuk duurder in de aanschaf. Een groot voordeel van een screen ten opzichte van een rolluik is dat deze meestal een fraaier aanzicht geeft van de gevel, aangezien de cassette in de meeste gevallen kleiner is dan bij een rolluik.

Heeft u nu een standaard screen met een enigszins open structuur screendoek dat aan vervanging toe is? Dan kunt u ervoor kiezen het doek te vervangen voor een verduisteringsdoek, als u de ruimte toch liever geheel donker maakt op bepaalde momenten. Dit type screendoek is weliswaar dikker van stof, maar past weldegelijk in de bestaande cassette. Verduisteringsdoek is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en wordt meestal gebruikt om slaapkamers te verdonkeren. Naast het donker maken van ruimtes heeft verduisterend doek tevens een isolerende functie. Het zorgt dat een ruimte koeler blijft bij warmte.

Standaard Sergé-screendoek verschilt qua structuur ten opzichte van verduisteringsdoek en naast de structuur verschilt ook de prijs, het aantal kleuren, de rolbreedte en de dikte van het doek. Hieronder bespreken we alle verschillen in eigenschappen.

Dikte en gewicht van screendoek

Het screendoek op maat dat wij standaard aanbieden betreft de Sergé-collectie van Tibelly en bestaat uit ruim 40 kleuren. De doeken hebben een enigszins open structuur, zijn 0,80mm dik en wegen 544 gram per vierkante meter. Verduisterend screendoek is daarentegen anders samengesteld. Dit type doek is 0,75mm dik, maar weegt 660 gram per vierkante meter. Bovendien bestaat een verduisteringsscreendoek voor 28% uit glasvezeldraden en 72% uit PVC (polyestergarens). Bij standaard Sergé-screendoek is deze verhouding ongeveer 50% / 50%.

Collectie screendoeken

De collectie verduisteringsscreendoeken biedt minder keuze dan de standaard Sergé-collectie. De hardlopers (diverse tinten grijs) zijn uiteraard ruim vertegenwoordigd. De meest gekozen kleuren zijn 0102 (grijs-wit), 0101 (grijs) en 0202 (wit). Wilt u kleurstalen ontvangen? Dit is uiteraard geen probleem. Die kunnen we de dag van de aanvraag versturen en heeft u de volgende werkdag in huis.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: