7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek met zeilringen
bestellen

Eenvoudig te bevestigen!
  • Ronde RVS zeilring voor slechts €9,95 per stuk
  • Geschikt voor een bevestigingsmethode naar keuze
  • Volledig omgezoomd screendoek
Bestel nu
Screendoek met zeilringen

Screendoek met zeilringen

Screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, maar hoeven niet per se te worden gebruikt in een bestaande screen-cassette. Zo kunt u screendoeken gebruiken voor andere doeleinden als het tijdelijk weren van de zon bij een deur, terrasoverkapping of raam. Screendoek met zeilringen (ook wel zeilogen genoemd) biedt hier een perfecte oplossing voor.

Screendoek met zeilogen

Bevestiging van een screendoek met zeilogen is een veelvoorkomende manier, meestal in combinatie met elastieken, spanrubber met haak of een bevestigingsmethode naar wens. Deze onderdelen zijn overigens niet inbegrepen bij uw screendoek op maat, de zeilogen uiteraard wel. Indien u een screendoek met ogen bestelt, dan wordt het doek volledig omgezoomd (hierdoor wordt het ook wel een raamdoek genoemd). De 3,5 centimeter hoge zomen aan vier zijden dienen ter versteviging van het screendoek met zeilogen. De ronde ringen hebben een diameter van één centimeter. Het hart (midden) van de zeilring wordt standaard twee centimeter uit de kant geplaatst. De meerprijs per zeiloog bedraagt €9,95 (inclusief het inslaan van de ronde ring en het volledig omzomen van het screendoek). Een doek op maat met ringen heeft u binnen 2 tot 3 weken in huis. De actuele levertijd weten in het hoogseizoen (maart tot en met september) of het naseizoen (oktober tot en met februari)? Bel ons gerust even of stuur een e-mail naar info@screendoek.com.

Posities screendoek met zeilogen

Zeilogen worden veel in de watersport gebruikt en moeten dus tegen een stootje kunnen. Het roestvrijstaal materiaal (RVS) van de ring zorgt niet alleen voor veel stevigheid, het is bovendien slijtagebestendig. Wilt u screendoek met zeilringen bestellen? Dit kunt u aangeven in stap 3 van het bestelproces. Doorloop hiervoor het stappenplan en begin bij de homepage. Ook de hoeveelheid zeilringen en de posities in het doek kunt u hierbij aangeven. In vrijwel alle gevallen worden er standaard 4 zeilringen op alle hoeken gemonteerd. Bij 6 of 8 zeilringen worden deze extra ringen meestal in het midden van de 4 zijdes geplaatst. Bestelt u meer dan 4 zeilringen? Dan kunt u zelf de verdeling bepalen. Ten behoeve van de stevigheid is het advies dat de lange zijdes meer zeilringen krijgen dan de korte zijdes. Bij regelmatig gebruik van het screendoek zijn zeilogen om de 50 tot 75 centimeter aan te raden, zodat de wind er niet onder kan komen en zo controle kan krijgen over het doek.

Bestelt u zonweringdoek met zeilringen, dan dient u dus zelf voor een bevestigingsmethode te zorgen, tenzij u screendoek met tourniquets bestelt. Er wordt dan geen rond oog, maar een ovaal oog in het doek gemaakt en er wordt een draaier meegeleverd. Met deze draaier bevestigt u het screendoek heel gemakkelijk. Een groot nadeel van tourniquets is dat de draaiers permanent op het kozijn of hout van de deur of het kozijn gemonteerd zitten. Dit kan er minder fraai uitzien. Het grote voordeel is echter dat bevestigen van het screendoek vrij snel gaat, waardoor u het doek er ook makkelijk af kunt halen. Bijvoorbeeld in de winter wanneer de zon minder schijnt.

  • Volg onze socials: