7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek met tourniquets
bestellen

Eenvoudig te bevestigen!
  • RVS tourniquets voor slechts €11,95 per stuk
  • Geschikt voor bevestiging op kozijn, deur of veranda
  • Inclusief omzomen, losse draaier en inslaan zeilring
Bestel nu
Screendoek met tourniquet

Screendoek met tourniquets

‘Tourniquets, wat zijn dat eigenlijk?’ horen wij u denken. Een tourniquet is niet meer dan een Frans woord voor een veelgebruikte bevestigingsmethode om een screendoek op maat te monteren op een kozijn, uitbouw of overkapping. Indien hier momenteel geen screen hangt, u de aanschafprijs te hoog vindt of er is geen mogelijkheid om een screen te monteren, dan kunt u deze ruimte alsnog beschermen tegen de warmte van de zon door middel van een op maat gemaakt screendoek met tourniquets.

Bestel screendoek met tourniquets

Tourniquets voor uw screendoek zijn vanaf nu toe te voegen in stap 3 van het bestelproces. U begint met het kiezen van de kleur in stap 1, waarna u in stap 2 de afmetingen invult. U kunt zelf een inschatting maken van het aantal benodigde tourniquets. Wij adviseren om bij screendoek met tourniquets een tourniquet te plaatsen om de circa 50 tot 75 centimeter. Indien er bijvoorbeeld veel wind op het screendoek komt te staan of het betreft een relatief groot screendoek, dan is tourniquets plaatsen om de 30 centimeter raadzaam over vier zijdes. Wanneer u kiest voor 4 tourniquets dan wordt er één op iedere hoek geplaatst. Bestelt u meer dan 4 tourniquets? Dan dient u in het invulveld aan te geven hoe u deze verdeeld wenst te hebben over het doek. Screendoek tourniquets kunnen enkel in de zomen van de 4 zijdes worden geplaatst, niet midden in het doek. Houd er rekening mee dat de zoom van het screendoek 3,5 centimeter hoog is en het hart van de tourniquet 2 centimeter uit de kant wordt geplaatst. Dit kan niet worden gewijzigd. Komt het screendoek op een kozijn te hangen? Houd dan de buitenmaat van het kozijn aan. De levertijd voor het screendoek is 2 tot 3 weken.

Screendoek met tourniquet prijzen

Een screendoek ofwel raamdoek met tourniquets is goedkoper dan een compleet screen aanschaffen, daarnaast kunt u het eenvoudig demonteren wanneer u geen gebruik wenst te maken van het doek. Bijvoorbeeld in de winter, wanneer de zon minder schijnt. Voor het screendoek betaalt u een prijs van €47,95 per vierkante meter en de meerprijs per tourniquet bedraagt €11,95. Dit zijn screendoek tourniquet prijzen inclusief BTW. Dit betreft een prijs waarin alles is inbegrepen; de draaier, het zeiloog en het volledig omzomen van het screendoek. Het omzomen gebeurt ter versteviging. Normaal gesproken wordt een screendoek slechts aan twee kanten gezoomd (boven en onder) met open zomen. Bij het volledig omzomen wordt het screendoek over vier kanten omgezoomd, met enkel gesloten zomen. De doekpees welke u normaliter in de zoom schuift, is hier namelijk niet nodig. Het screendoek wordt precies voor u op maat gemaakt, zodat u het direct kunt bevestigen. Het enige waar u zelf voor dient te zorgen, zijn schroefjes om de draaier van de tourniquet te bevestigen.

Screendoek met tourniquets bevestigen

Alle onderdelen van het tourniquet zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal), dus die zullen niet aan slijtage onderhevig zijn in de toekomst. Het bevestigen van een screendoek tourniquet is gemakkelijk! U legt het zeiloog (welke in het screendoek geconfectioneerd is) op de draaier. Deze draaier heeft u zojuist bevestigd met twee kleine kruiskopschroeven, bijvoorbeeld op een kozijn. Vervolgens draait u de draaier een kwartslag, zodat het screendoek vast zit op dat punt. Ook bij de andere bevestigingspunten herhaalt u dit proces. De afmetingen van het RVS-tourniquet zijn 2,5 centimeter breed bij 3 centimeter hoog. Wilt u enkel een doek met ringen bestellen en zelf voor bevestigingsmateriaal zorgen? Kies dan voor screendoek met zeilringen.

Kies uit 40 kleuren voor uw raamdoek met tourniquets

Screendoek, ofwel raamdoek met tourniquets, kan besteld worden in 40 verschillende kleuren. Dit betreft Sergé screendoek met een openheid van 3%. Wilt u een raamdoek met tourniquets waarmee al het licht wordt tegengehouden? Ga dan voor verduisterend raamdoek. Dit is net zo eenvoudig te bevestigen en wordt op dezelfde wijze afgewerkt. Echter heeft u hier slechts keuze uit 5 verschillende kleuren. Welke kleur u ook kiest, het biedt optimale bescherming tegen de zon.

  • Volg onze socials: