7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screens schoonmaken, zo doet u dat!

Van uw screens wilt u zo lang mogelijk genieten en dus is het belangrijk om ze geregeld schoon te maken. Dit draagt bij aan een langere levensduur. De schoonmaakbeurt plant u bij voorkeur in het voorjaar, zodat u kunt genieten van het resultaat vanaf de eerste zonnige dagen. Een tip die wij u alvast meegeven is om uw screens niet schoon te maken wanneer de zon volop schijnt, zeepresten kunnen namelijk voor vlekken zorgen op zowel het doek als het screen. Wanneer u over een Tibelly screendoek beschikt, wordt een lange levensduur sowieso gegarandeerd doordat het doek wordt geweven van glasvezeldraden welke zeer sterk zijn en gecoat zijn met pvc. Uiteraard wilt u uw nieuwe screendoek ook zo lang mogelijk mooi houden. Daarom geven wij u graag een aantal schoonmaaktips.

Screens reinigen

Een screendoek reinigen is heel eenvoudig, maar belangrijk is wel dat u voorzichtig te werk gaat zodat u het screendoek niet beschadigd. Bevindt er zich een laagje stof op uw screendoek? Dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met behulp van een stofzuiger. In de meeste gevallen is echter zacht kloppen of blazen op het doek van uw screen al voldoende. Met een zachte borstel, lauw water en een beetje afwasmiddel of groene zeep kunt u het screendoek reinigen. Gebruik in geen geval agressieve schoonmaakmiddelen voor het reinigen van het doek van uw screen. Daarnaast raden wij u ten zeerste af om uw screen te reinigen met een hogedrukreiniger.

Probeer hardnekkige vlekken te allen tijde zo snel mogelijk schoon te maken en hier niet te lang mee te wachten. Heeft u uw screendoek schoongemaakt? Laat het doek dan even een tijdje uithangen en opdrogen en ga het screen niet nat oprollen. Is uw screendoek tijdens een regenbui natgeregend? Het is geen probleem om het screen nat op te rollen, mits u het doek niet langer dan een etmaal nat opgerold in de cassette laat zitten. Door het screendoek aan de lucht te laten drogen, voorkomt u weervlekken en schimmel. Als u toch bezig bent met het schoonmaken van uw screen, vergeet dan ook het onderhoud niet. U kunt de geleiders en rubbers behandelen met siliconenspray of WD40. Zorg er wel voor dat u dit zorgvuldig doet en de spray niet op het doek terecht komt, dit kan namelijk vlekken veroorzaken.

Screendoek vervangen

Mocht na het onderhoud en schoonmaken van uw screen blijken dat uw screendoek toch aan vervanging toe is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren kwaliteitsscreendoek van Tibelly tegen lage prijzen. Uw screendoek bestelt u gemakkelijk online en heeft u binnen 2 tot 3 weken in huis. We maken het voor u op maat in een van onze 40 kleuren. Het opmeten en vervangen kunt u gemakkelijk zelf met behulp van onze video’s. Na vervanging kunt u weer zo’n 20 jaar vooruit met uw bestaande screen!

  • Volg onze socials: