7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Wat is de beste kleur voor een screendoek?

Als u op zoek bent naar een manier om de warmte buiten te houden, is een screendoek een goede optie. Maar welke kleur kunt u het beste kiezen om de warmte buiten te houden? Is een lichte kleur of juist een donkere kleur een goede keuze? In dit artikel bespreken we het effect van lichte en donkere kleuren screendoek. Daarnaast vertellen wij u meer over de openheid van screendoek, wat een belangrijke rol speelt bij warmtewering.

Welke kleur screendoek houdt de zon het best tegen?

Zonlicht kan zorgen voor een aangename warmte in huis, maar kan ook zorgen voor oververhitting. Zeker tijdens de warme zomerdagen! Een effectieve manier om warmte in huis te voorkomen is door het gebruik van screens aan de buitenzijde van uw woning. Welke kleur screendoek het beste resultaat geeft, hangt af van een aantal factoren.

De kleur van het screendoek speelt uiteraard een grote rol. Over het algemeen geldt dat donkere kleuren meer zonlicht tegenhouden dan lichte kleuren. Alleen geldt wel dat een donkere kleur meer warmte absorbeert, dan een lichte kleur. Geeft u de voorkeur aan zo veel mogelijk zonlicht tegenhouden? Kies dan voor een donkere kleur. Is warmtewering voor u het belangrijkst, kies dan voor een lichte kleur. Overigens geldt voor al onze kleuren screendoek dat circa 85% van het zonlicht wordt gefilterd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Dit geldt voor als ons Sergé screendoek van Tibelly.

Het is belangrijk om te benadrukken dat er niet één kleur is die het beste is voor alle situaties. Welke kleur u kiest hangt af van specifieke omstandigheden en uw persoonlijke voorkeur. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een lichtere kleur beter past bij de uitstraling van uw woning of dat een hogere openheid gewenst is vanwege het zicht naar buiten. Vraag ons gerust om advies of bestel gratis kleurstalen.

Bij screens is niet alleen de kleur belangrijk, maar ook is het van belang om te kijken naar de zogenaamde “openheid” van het doek. Dit is de mate waarin het doek open of dicht geweven is. Een screendoek met een hogere openheid laat meer licht door. Een screen met een lagere openheid laat minder licht door en is daardoor beter geschikt voor ruimtes waar minder licht gewenst is. Daarom bieden wij u de volgende opties:

  • Sergé screendoek met een openheid van 3%
  • Ecole screendoek met een openheid van 1%
  • Verduisterend screendoek met een openheid van 0%

Voor screens wordt doorgaans gebruikgemaakt van Sergé screendoek met een openheid van 3%. Wilt u een ruimte geheel verdonkeren en helemaal geen zonlicht binnenlaten, kies dan voor verduisterend screendoek. Ecole screendoek zorgt ervoor dat zonlicht minder reflecteert op beeldschermen van computers, tablets of televisies en wordt daarom veelal op scholen en kantoren gebruikt.

Hoeveel graden kan een screen schelen?

De kleur en openheid van een screen zijn dus bepalend voor hoeveel graden het in huis kan schelen. Screens kunnen ervoor zorgen dat het ongeveer 3 graden koeler is in huis. Het lijkt niet veel, maar slechts een paar graden verschil kan al een stuk aangenamer aanvoelen. Een screen werkt niet alleen warmtewerend, maar kan ook isolerend werken. Dit betekent dat een screen niet alleen de warmte buiten houdt tijdens de warme zomerdagen, maar ook de warmte binnen kan houden. Dit is met name handig in de winter wanneer de verwarming aanstaat en de warmte niet verloren mag gaan door het raam.

Net als bij warmtewering, verschilt het isolerende vermogen van een screen per kleur. Omdat donkere kleuren beter in staat zijn om warmte te absorberen dan lichte kleuren werken, hebben donkere kleuren ook een hoger isolerend vermogen. Het is dus belangrijk om bij de keuze voor een screendoek niet alleen te kijken naar de warmtewerende eigenschappen, maar ook naar het isolerende vermogen en de kleur.

Waar moet u verder op letten bij het kopen van een screendoek?

Naast de kleur en openheid zijn er nog andere factoren waar je op moet letten bij het kopen van een screen. Een belangrijk aspect is de kwaliteit van het materiaal. Screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Het Tibelly screendoek dat u bij ons bestelt, is uitermate geschikt voor duurzaam buitengebruik. Sergé screendoek, met een openheid van 3%, heeft een enigszins open structuur en weegt 525 gram per vierkante meter. De stof heeft een dikte van 0,83 millimeter. Tibelly screendoek wordt geweven van glasvezeldraden en polyestergarens. Kortom, bij het kopen van een screen is het van belang om te letten op de kleur, openheid en de kwaliteit van het materiaal. Door hier aandacht aan te besteden, kunt u jarenlang genieten van een comfortabel en aangenaam binnenklimaat.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: