7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek op rol

Met screendoek op rol kan de wijze waarop het screendoek wordt verzonden worden bedoeld of de manier waarop het nieuwe screendoek geconfectioneerd wordt. Daarnaast kan deze term duiden op de rol / stalen buis van uw bestaande screen, waarop het screendoek gerold is.

Confectie screendoek op rol

Heeft u screendoek op rol nodig? Maak dan de afweging of het screendoek afgewerkt dient te worden of zoomloos geleverd mag worden. Zoomloos houdt in dat u screendoek op rol geleverd krijgt, dat niet is afgewerkt. Er wordt dus geen zoom aan de boven- en onderkant aangebracht en er wordt geen sealband bevestigd. Bij screendoek op rol wordt enkel het gewenste aantal strekkende meters van de rol gesneden. Dit doek is dus niet geschikt om direct te monteren in uw screen. U kunt screen op rol natuurlijk gebruiken voor andere doeleinden, denk aan het plaatsen op kozijnen of deuren. Wilt u glasvezeldoek zelf bewerken? Houd dan wel rekening met de dikte van het weefsel, namelijk 0,83 millimeter en het gewicht van 525 gram per vierkante meter. De zomen en het sealband worden onder andere aangebracht om rafelen tegen te gaan, houd hier rekening mee wanneer u zelf met de stof aan de slag gaat. Screen op rol is leverbaar in meer dan 35 verschillende kleuren, de rolbreedte betreft 285 centimeter. Bekijk onze gehele Tibelly collectie en bestel de gewenste afmetingen. De levertijd van screen doek is 2 tot 3 weken, ook van onafgewerkt screendoek op rol. Heeft u het doek sneller nodig? Neem dan contact met ons op en informeer naar de actuele levertijd.

Screendoek op rol

Screendoek op rol zonder vouwen of kreuken

Welk type doek u ook koopt (standaard Sergé screendoek, Ecole screendoek of verduisteringsdoek), afgewerkt of onafgewerkt, screendoek wordt op rol geleverd. Dit houdt in dat het screendoek op een koker (hard karton) wordt gerold, zodat er geen vouwen of kreuken in het doek ontstaan tijdens het transport. Bekijk onze video over het productieproces van een screendoek op maat, als u hier meer over wilt weten.

Een rol screendoek wordt niet standaard op de kortste zijde geleverd. Een screendoek van 280 centimeter breed en 180 centimeter hoog, wordt doorgaans op een koker geleverd van 280 centimeter (of iets meer). U ontvangt een smalle, maar stevige kartonnen doos waarin het screendoek op een rol in plastic is gewikkeld. Er is dus sprake van lengtetransport. Hierdoor zijn wij genoodzaakt €19,95 aan verzendkosten in rekening te brengen, tenzij u voor een bedrag van boven de €250,- screendoek bestelt. Voor het bezorgen van uw bestelling werken wij samen met transportbedrijf TransMission. Het voordeel hiervan is dat u de pezen direct in de (open) zomen van het screendoek kunt schuiven, wanneer u het doek in uw screen gaat monteren. U kunt screen op rol natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden, denk aan het plaatsen op kozijnen of deuren.

Screendoek in cassette

Screendoek op rol kan ook refereren naar screendoek wat nog op de rol zit, indien het screen helemaal naar beneden is. Voor het opmeten van het bestaande doek van uw screen, raden wij u aan in te schatten hoeveel stof er nog op de bovenrol zit (als dit het geval is). Indien u een inschatting wilt maken, houd er dan rekening mee dat beide zomen al 3,5 centimeter hoog zijn, dus minimaal 7 centimeter erbij optellen is in dit geval verstandig.

 

  • Volg onze socials: