7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Openheid screendoek

Wanneer u screendoek koopt, is de lichtdoorlatendheid en de hoeveelheid zon die wordt tegengehouden hoogstwaarschijnlijk voor u van belang. Een screendoek op rol uit ons Tibelly Sergé assortiment weegt 525 gram per vierkante meter, is 0,83mm dik en heeft een open structuur van 3%. Deze 3% openheid filtert een ruime hoeveelheid zonlicht, terwijl het zicht naar buiten toe blijft gehandhaafd.

Met een screendoek uit de Sergé-collectie van Tibelly komt slechts 10 tot 15% zonlicht de woning binnen. Dit percentage verschilt per screendoek kleur en wordt ook wel Tv genoemd, oftewel transmissie visueel. De Tv-waarde wordt opgedeeld in twee specifieke aspecten, namelijk:

  • Tv-diff, oftewel het licht dat door de draden van het screendoek heengaat. Hoe donkerder de kleur, hoe minder licht er doorheen komt.
  • Tv-dir, deze waarde geeft de exacte openheid van het screendoek aan.

Wilt u deze specifieke informatie ontvangen over de door gekozen screendoek kleur? Informeer hier dan naar via info@screendoek.com.

Bent u bang dat een screendoek met enigszins open structuur (3%) te veel licht doorlaat? Dan spreekt ecole screendoek u wellicht aan, dit heeft een openheidsfactor van 1%. Wilt u het binnenlaten van zonlicht combineren met minder directe straling, oftewel Tv-dir, dat zorgt voor minder reflectie op bijvoorbeeld computer- of televisiebeeldschermen? Kies dan voor Ecole screendoek, waarbij de draden dichter tegen elkaar zijn aangeweven, waardoor het directe zonlicht meer gereflecteerd wordt. Mocht u helemaal geen licht wensen in een ruimte, dan biedt verduisterend screendoek wellicht een oplossing.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: