7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Hoe wordt een screendoek op maat gemaakt?

Een screendoek op maat maken wij op basis van uw gekozen kleur en opgegeven afmetingen. Screendoeken worden zo gemaakt dat ze passend zijn voor uw bestaande screens. Een screen doek dat u via Screendoek.com bestelt, wordt op maat gemaakt in ons confectie-atelier in Nederland. Op basis van de kleur die u heeft gekozen, wordt de juiste rol stof gepakt en wordt er doek van de betreffende rol gesneden. De stof die wordt gebruikt is geweven van glasvezeldraden en polyestergarens, dit wordt ook wel Sergé screendoek genoemd en is van het gerenommeerde merk Tibelly.

Het doek wordt vervolgens terug gesneden naar de exacte maten die u heeft opgegeven. Screendoeken worden aan linker- en rechterzijde afgewerkt met sealband, dit zorgt ervoor dat de stof niet gaat rafelen. Aan de bovenzijde en onderzijde wordt een open zoom gemaakt, deze is standaard 3,5 centimeter hoog. Deze zoom is bestemd voor een doekpees. Tot slot wordt uw screendoek op een kartonnen koker gerold, hierdoor ontstaan er geen vouwen of kreuken.

Het op maat maken van screendoeken is een arbeidsintensief proces. Grotendeels worden screendoeken machinaal afgewerkt, maar er komen ook nog steeds veel mensenhanden aan te pas. Dit zorgt ervoor dat wij screendoeken op maat kunnen maken binnen een tijdsbestek van 2 tot 3 weken. Uiteraard doen wij ons uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren. De actuele levertijd vindt u altijd op onze website. In het hoogseizoen, dat van maart tot en met september loopt, kan de levertijd soms afwijken. Wilt u het confectieproces met eigen ogen zien? Bekijk dan onderstaande video waarin binnen 1 minuut te zien is hoe een screendoek op maat wordt gemaakt.

Screendoek op maat met zeilringen of tourniquets

In de bovenstaande video is te zien hoe een doek wordt gemaakt dat in een screen wordt geplaatst. Dit betreft de standaard confectiewijze. Naast deze optie, is het mogelijk om het doek af te laten werken met zeilringen of tourniquets. Het screendoek wordt dan op een andere wijze gemaakt. Waar er bij een doek voor een screen een open zoom wordt gemaakt aan de boven- en onderkant, wordt een screendoek met zeilringen of tourniquets aan alle zijdes voorzien van een zoom die dicht is. Dit bevordert de stevigheid.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: