7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek van goede kwaliteit

Bent u op zoek naar screendoek van goede kwaliteit? Kies dan voor glasvezeldoek van Tibelly, dat een samenstelling is van glasvezel- en polyestergarens.

Tibelly screendoek

Tibelly screendoek is van zeer goede kwaliteit, doordat er is gekozen voor glasvezeldoek met een PVC-coating. Deze waardevolle samenvoeging zorgt voor een lange levensduur van soms wel 20 of 25 jaar. Bovendien wordt dit screendoek afgewerkt met sealband aan de zijkanten dat rafelen tegengaat en het is tevens bestendig tegen wind en regen. Belangrijk is daarnaast ook de 3% openheid, die ervoor zorgt dat er nog steeds zonlicht binnenkomt, maar ervoor zorgt dat de hitte voor het grootste gedeelte buiten blijft. Met een gewicht van 525 gram per m2 en een weefseldikte 0,83 mm is kwaliteit gegarandeerd.

Screendoek met sealband

Zoals aangegeven wordt screen doek met sealband afgewerkt. Sealband is een bijna één centimeter brede band, die loopt van boven naar beneden langs allebei de zijkanten. De functie van dit band is dat de zijkanten niet kunnen rafelen. Doordat het screen vele keren per jaar van boven naar beneden wordt gedraaid, schuurt het doek vaak langs de aluminium zijgeleiders. Het sealband beschermt hier tegen slijtage van het glasvezeldoek.

Heeft u uw screendoek ontvangen en vraagt u zich af wat de voor- en achterzijde is van het screendoek? Het sealband heeft aan de voorzijde van het screendoek de kleur van het doek, aan de achterzijde van het screendoek heeft het sealband een witte kleur. Hiervan ziet u niets, aangezien dit gedeelte van het screendoek zich in de zijgeleiders bevindt.

Screendoek met sealband

Screendoek met zomen

Screendoeken op maat krijgen standaard zomen, aan de bovenkant en onderkant. Deze zomen lopen over de gehele breedte van het screendoek. De zoom is aan twee zijdes open, zodat u de doekpees van uw vorige screendoek hierin kunt schuiven. Het screendoek wordt exact omgevouwen, zodat er een zoom ontstaat welke 3,5 centimeter hoog is. Zowel de 5mm als de 6mm dikke doekpees past hierin. Bij screendoeken met zeilringen of tourniquets wordt aan alle zijdes een dichte zoom gemaakt. Dit dubbelgeklapte stuk doek, de zoom, zorgt voor meer stevigheid bij de bevestigingspunten.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: