7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek voorzien van een easy click klikpees

Screendoek uit onze Sergé-collectie wordt standaard geweven van sterke glasvezeldraden en polyestergarens. Deze garens zijn voorzien van een speciale PVC-coating, ideaal geschikt voor buitengebruik én met een lange levensduur. De open samenstelling van het doek zorgt enerzijds voor dat u door het doek heen kunt kijken van binnenuit. Daarnaast werkt het screendoek ook inkijkwerend. Van buiten kan men niet naar binnen kijken, als het screendoek naar beneden is.

Met bovenstaande informatie in het achterhoofd, bent u wellicht enthousiast geworden om uw bestaande screendoek(en) te vervangen. U bekijkt van tevoren de situatie en schat in of u handig genoeg bent om aan de vervangingsklus te beginnen. Onze montagevideo laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Er bestaat een kans dat het screen zich op een onhandige positie bevindt. Bijvoorbeeld tussen twee muren of op de eerste verdieping, waardoor u er niet goed bij kan komen. U ziet waarschijnlijk als enige oplossing om het screen in dit geval geheel van de muur af te halen, om het screendoek te verwisselen. Dat is gelukkig vanaf nu verleden tijd met de innovatieve easy-click-toepassing!

Screendoek met easy-click monteren

De easy-click klikpees wordt aan de bovenzijde van het screendoek bevestigd en u kunt deze kunststofstrip als het ware in de bovenbuis ‘klikken’. Het grote voordeel van de easy-click is dat de bestaande doekpees niet uit de bovenbuis verwijderd hoeft te worden. Dus de zijkanten van de cassette hoeven niet los geschroefd te worden en u hoeft ook niet met een tangetje de bestaande pees uit de bovenbuis te halen. Nadat u het oude screendoek heeft afgesneden over de gehele breedte bij de bovenzoom, kunt u de kunststofstrip met de hand inklikken in de doekgleuf met pees. Door steeds 10 tot 30 centimeter kunststofstrip erin te duwen. U hoort vanzelf het ‘klikje’ wat betekent dat de klikpees op dat punt vastzit.

Bij deze confectievorm zijn drie aspecten van belang:

  • Ten eerste is het belangrijk om te weten of het doek onder- of bovenlangs oprolt op de bovenbuis.
  • Ten tweede is het van belang dat u goed bekijkt of het inklikken in de bovenbuis praktisch mogelijk is. Belangrijk daarbij is dat de doekgleuf van de bovenbuis voor u zichtbaar is en dat u recht voor het screen kan staan.
  • Tot slot is het raadzaam om een extra slag screendoek om de buis te bestellen bij deze confectievorm. Indien het screendoek helemaal naar beneden is, meet u de hoogtemaat van boven naar beneden. Dan moet er nog een slag extra om de rol van de bovenbuis zitten. Eén slag om de rol betreft ongeveer 20 centimeter en telt u dus op bij de gemeten hoogtemaat.

Het bestellen van screendoek met easy-click

Als u screendoeken bestelt via onze website en u heeft interesse in de easy-click klikpees, dan dient u in het opmerkingenveld bij uw bestelling te vermelden dat u kiest voor de easy-click klikpees. U vermeldt enkel in het opmerkingenveld; ‘easy click onderlangs’ of ‘easy click bovenlangs’. Afhankelijk of het screendoek boven- of onderlangs oprolt op de bovenbuis. De meerprijs bedraagt €20,- per strekkende meter. De meerkosten voor de easy-click brengen wij na ontvangst van het screendoek in rekening. U bestelt de easy click tot een doekbreedte van 400 centimeter. Uw screendoeken rollen wij op de breedtekant op een kartonnen koker. De doeken verpakken wij in dik plastic, waarna ze in een kartonnen doos worden verzonden.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: