7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Screendoek zelf vervangen – 4 handige tips

Screendoeken kunt u zelf eenvoudig vervangen! Wij geven u in dit artikel vier handige tips die u hierbij helpen.

1. Probeer de schroeven los te draaien aan een van de zijkanten van het screen

Screendoek vervangen is mogelijk bij alle soorten en maten standaard screens, alleen geen zip/ritsscreens. Voordat u een nieuw Tibelly screendoek bestelt, is het om te beginnen belangrijk om te kijken of u de schroeven van het screen los kunt draaien. Meestal bevinden zich drie of vier schroeven bij de kapsteun (zijkant). Het kan voorkomen dat diezelfde schroeven na verloop van tijd erg vast zitten, zeker als er geen schroeven van roestvrijstaal-materiaal (RVS) gebruikt zijn. Krijgt u de schroeven gemakkelijk los? Dan weet u nu dat u het bestaande screendoek vanaf de zijkant eruit kunt schuiven. U kunt nu deze schroeven weer vastdraaien.

2. Maak alle screenonderdelen goed schoon alvorens u begint!

Zodra u het nieuwe screendoek op maat in huis heeft, is het raadzaam om het hele screen goed te reinigen alvorens u begint aan de montageklus. Er is misschien niet heel veel zichtbaar vuil op het screen te zien, maar juist voor het oog onzichtbaar stof of vuil kan ervoor zorgen dat het nieuwe screendoek direct vervuild wordt. Ga met een klein beetje schoonmaakmiddel of groene zeep te werk en ook uw screencassette kan, na het vervangen van het screendoek, weer jaren mee! Lees meer over het onderhouden van screendoeken.

3. Screendoeken vervangen met twee personen

Het is aan te raden om screendoeken met z’n tweeën te vervangen, zeker bij een groter screen of een screen dat niet op de begane grond hangt. De een houdt bijvoorbeeld de cassette vast aan één zijde, terwijl de ander de schroeven losmaakt. De klus is hierdoor sneller en gemakkelijker geklaard. Bekijk onze montagevideo voordat u aan de slag gaat! Ook de montage-instructie kan worden geraadpleegd voor diverse handigheidjes.

4. Benodigdheden screendoek monteren

Welke gereedschappen heeft u nodig om screendoeken te monteren? In de meeste gevallen is een ladder onmisbaar, zodat u overal goed bij kunt. Een boormachine of kruiskopschroevendraaier is het tweede attribuut dat u nodig heeft. Daarnaast is het handig een vijl te gebruiken, zodat u, indien nodig, de scherpe kantjes en hoekjes van de uiteindes van de geleider kunt verminderen. Dit heeft als doel het nieuwe doek voor uw screen niet te beschadigen wanneer u het doek in de doekgleuf van de geleider of buis schuift. Tot slot kunnen een hamer, een stanleymes en diverse schroevendraaiers uit de gereedschapskist handige hulpmiddelen zijn!

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: